Facebook Instagram

Bemutatkozás

Rólam írták…

Pazar dekorációt szeretnétek? Tóth Annamáriától megkaphatjátok!

A dekoratőr hölgy munkásságát az elegancia és a romantika stílusa jellemzi – már 2002-től szolgálja ki a házasulandó párokat igényes művészetével.Az élő virágok szinte megszólalnak, úgy beragyogják az egész esküvői termet. „Már kiskoromban is mindig szedtem virágokat a kertben, és kötögettem a kis csokraimat. Később kialakult bennem, hogy ez az én utam!” Budapesten szerzett virágkötészeti bizonyítvány, valamint Rátkai Tímea esküvőszervezői oktatásán is részt vett. Ha őt választjátok esküvőtökre dekoratőrnek, számíthattok rá a szervezésben is.

A hosszú évek során legtöbbször olyan menyasszonyok szólítják meg őt, akik szintén romantikus a szellemben gondolkodnak. „Elengedhetetlen, hogy a lelkébe legyen ez az életérzés annak, aki elkészíti a dekorációt.” Hogyan boldogul a megrendelésekkel? „Bármilyen hihetetlen is, mindent egyedül csinálok. A virágkötészetet, a dekorációt, a menyasszonyi csokrot. A virágkötészet művészet, ezért óvom a vállalkozásom attól, hogy úgymond túlzott biznisz jellegbe menjen át. Egyszerűen akkor vagyok nyugodt, ha én készítem el a megrendelést.” A kivitelezés cipekedős, felszerelős részéhez ugyan van segítsége, a virágokhoz viszont tényleg csak ő maga nyúl.


Számos híres ember esküvőjén mutathatta már meg kreálmányait. Grófok, szlovákiai és külföldi sztárok, köztük Lothar Matthäus és Martin Straňovský esküvőjét is volt már szerencséje díszíteni – többnyire a Chateau Belá – Bélai-kastéllyal karöltve.

Hogyan is néz ki maga a folyamat? A legbiztosabb, ha már egy évvel előre lefoglaljátok Annamáriát, így biztosan elegendő időtök lesz az egyeztetésre és kivitelezésre. „Szeretem, ha egy menyasszony aktív és vannak elképzelései, ez inspirál a leginkább. Ilyenkor születnek a legjobb dolgok. Az elején ugyan nem mindig egyezik az ötletünk, amikor viszont összekötjük az egészet, a legfantasztikusabb esküvő kerekedik ki a közös munkából.” Annamária repertoárjában mind a fényfüggönyök, a székszoknyák, a masnik, a gyertyatartók, a vázák mind a legkülönbözőbb fajta kristályok, kristályállványok megtalálhatók – ezeket a profi fotókon meg is tekinthetitek és kiválaszthatjátok. A fotógalériából látható, hogy az egyes esküvőkön a rózsaszín dominál, ám ez csupán annyit jelent, hogy a legtöbb menyasszonynak erre a színre esett a választása. Mind színben, mind alapanyagban bármilyen ötlet megvalósítható. „Nincs lehetetlen, csak tehetetlen. Minden egyes díszt aznap készítek el, hogy tökéletesen friss és tartós legyen a nagy napon. A kezdetekben még nem mertem utolsó pillanatra hagyni és előre dolgoztam. Az évek tapasztalatai alapján viszont ma már biztos vagyok a dolgomban és jobb érzés frissen összeállítani a díszeket. Ennek köszönhetően virágoktól függően akár egy hetet is kibír a dekoráció.”Az sem probléma, ha a kitűzött dátumon már más esküvőt is elvállalt. A távolságtól függően akár két helyszín díszítését is meg tudja oldani. Az árszabás pedig nagyrészt tőletek függ. „Csupán a helyszín és a létszám alapján nem tudok rögtön árat mondani. Minden az ifjú pártól függ. Amint viszont közösen kitaláltuk, mit és hogyan szeretnénk, miből mennyi mutatna jól, biztosan meg fogunk tudni egyezni az árban is.”

A menyasszonyi csokor elkészítését is rábízhatjátok, hiszen kiemelten igényes kreációt kaptok eredményül. „Mindegyik csokor személyre szabott és minden menyasszony megérdemli, hogy a csokrára, annyi idő legyen szánva, amennyi csak szükséges.” Virágfejdíszek, virágkarkötők, ezek mind-mind mű-, vagy élővirágból egyaránt gyönyörűen elkészíthetőek.

Ha egyéb típusú dekorációt is bevonnátok az összképbe, Annamária ebben is a segítségetekre lehet. „Ha bármilyen egyéb eszközre van szükség – lufi, lampion, stb. – hozzáértő szakembert kérek fel a feladatra. Véleményem szerint mindenki csináljon egy dolgot, de azt rendesen. Így az együttműködésünkkel biztosan szuper elégedettséget vívunk majd ki a ti esküvőtökön is.”